Speakers of 2019

Sponsors

  • Future of Work Journey

  • Coding & Mobile APP Journey

  • Growth Hacking & Marketing

  • Legal

  • Cybersecurity & You

  • Corporates <3 Startups

  • Lifestyle & Wellbeing

  • Ai & Data Science

  • Education

FILTER

Session Image
17:00- 17:30

Why Europe's Start-Up Ecosystem Fails

Europe fails massively in producing a significant amount of moonshot ventures.

talkENGLISH Codecool White- EWOR

Status

Limited Capacity

Description

What can we do to change?

 

On the list of the world's top start-ups based on valuation, the first European startup ranks place 46 in the list. In the top 25 of universities generating unicorn founders, there are only two European universities, ranking at the very bottom. While we have outstandingly skilled individuals, we somehow fail in translating our knowledge into successful entrepreneurship. What are we doing wrong? How will we cope as a continent with Silicon Valley, Tel Aviv or China?

 

EWOR

 

Building an innovation eco-system that allows for risk-averse entrepreneurship.

Speaker
Daniel Dippold

Daniel Dippold

President Kairos Europe

Sponsor
T-Systems

T-Systems

Session Image
17:00- 17:30

Robotozás: játssz, vezess, mancsolj!

Status

Fully Booked

Description

Félóra kikapcsolódás és felfrissülés a szafariban megfáradt vadászoknak! Hallgasd meg zenélő robotunkat, csodáld meg táncoló robotunkat, építs robotot a kezeddel a levegőben, és mérd meg, mennyire fáradtál el! Próbáld ki telepresence robotunkat is, testen kívüli élményben lesz részed. 🙂

 

Gyertek párban, és harcolhattok egymás ellen igazi robotcsatában!

Session Image
17:00- 17:59

Zyntern IT Rapid Randi

Randizz a legmenőbb gyakornoki és pályakezdő pozíciókat kínáló cégekkel!

Status

Fully Booked

Description

A Zyntern csapata idén először lehetőséget ad az álláskereső diákoknak egy rapid randi keretein belül a közvetlen, intenzív bemutatkozásra! 

 

A rapid randi tematika lényege, hogy 40 perc leforgása alatt 10 cég és 10 fiatal megismerkedhetnek egymással - nincsenek állásbörze standok, marketinges szórólapok, márkázott ajándékok csak színtiszta karrier fókuszú beszélgetés.

 

4-4 percet tölthetsz valamennyi cégnél, és egy rövid beszélgetést követően átadhatod az önéletrajzod, portfóliód.

 

A randikra várunk minden olyan informatikai területen tanuló egyetemistát, akik egy jó beszélgetés alatt akarja megtalálni az igazán magához illő lehetőséget.

 

Zyntern

 

Az újgenerációs álláshirdetési platform. A munkáltatói márka bemutatására kiválóan alkalmas felület, ahol a karrierjük kezdetén álló Z és Y generáció fiataljai könnyedén megtalálják a hozzájuk illő gyakornoki és frissdiplomás munkalehetségeket.

Speaker
Mirtill Megyeri

Mirtill Megyeri

Co-Founder, Head of Communication, Employer Branding Consultant

Sponsor
T-Systems

T-Systems

Session Image
17:00- 18:00

Environmental sustainability makes business sense!

How will resource- and energy efficiency help your business succeed?

Status

Limited Capacity

Description

Do you want to build a brand that earns the trust of customers long-term? In today's business world, it is essential to integrate environmental sustainability into your company's marketing strategy to gain and maintain your customers' confidence. In this workshop, you will get a grasp on (1) how to adopt an environmental conscious everyday business operation, (2) how to lead and motivate staff in sustainability, (3) how to manage your energy and resources efficiently and (4) how to communicate your environmental efforts to the world.

 

Join our interactive session and see how these actions can boost the competitiveness of your business on market.

 

The Miniworkshop lasts approximately 60 minutes.

Speaker
Daniel Frohnmaier

Daniel Frohnmaier

Project Manager

Session Image
17:00- 18:00

Hatékony digitális stratégia tervezés

A legfontosabb stratégiával kapcsolatosan kérdések tisztázása

talkHUNGARIANHIGHLIGHTED HubHub Conference Room- Google

Status

Fully Booked

Description

A digitális stratégia tervezés alapkérdései. Hogyan kerüljük el a tipikus hibákat és a tanulópénz megfizetését? A workshopon gyakorlati példákon keresztül mutatom meg, hogyan határozzunk meg reális célokat, konverziós mutatókat és erőforrásokat, illetve hogyan álljunk neki a feladatnak, akár házon belül, akár külső segítséggel kívánjuk megoldani. (például mikor érdemes és mikor nem az outsourcingot választani?) Több száz B2B és B2C projekt és 15 év tapasztalata alapján azokra a kritikus pontokra és lényegi összefüggésekre koncentrálok, amelyekkel mindenkinek tisztában kell(ene) lennie, aki egyetlen forintot is kíván a digitális marketingbe invesztálni.

Speaker
Éva Vajda

Éva Vajda

CEO

Sponsor
Grow with Google

Grow with Google

Session Image
17:00- 18:00

A jövő vállalati jogásza

Globális trendek és transzformációs technológiák a legaltech világában

Status

Nearly Fully Booked

Description

Egy, a napokban publikált friss kutatás szerint a jogászok több mint fele arra számít, hogy a már most is meglévő transzformációs technológiák, mint pl. a mesterséges intelligencia (AI), a big data, a prediktív elemzés és a gépi tanulás (ML) hatással lesznek a jogi piacra. Ebben talán nincs is semmi meglepő. Abban viszont igen, hogy kevesebb mint 24%-uk gondolja úgy, hogy érti ezen technológiák működését.

Megdöbbentő és aggodalomra okot adó „helyzetjelentést” mutatunk a legaltech, azon belül is elsősorban a vállalati jogtanácsosok jövőjéről, egyben rávilágítani arra, mi lesz a versenyképesség kulcsa ebben a szektorban.

Előadásunkból kiderül:

- Melyik az a két legjellemzőbb trend, ami a jogi szektort érinti?

- Hogyan látják felkészültségüket a jogászok?

- 3 éven belül 3 területen várható nagy változás. Melyek ezek?

- Hogyan lehet a rutinfeladatokat már most automatizálni a technológia segítségével?

Speaker
Németh László

Németh László

szoftver bevezetési tanácsadó, Wolters Kluwer

Sponsor
Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Session Image
17:00- 18:30

Diploma után fejlesztői szemmel

avagy különböző életutak

Status

Limited Capacity

Description

Célunk, hogy bemutassuk milyen lehetőségek vannak az egyetem után, ki milyen döntéshelyzetek mentén indult el, miket tanult, hogy látja a mostani élet helyzetét. Volt aki közülünk is úgy volt még az egyetem elején, hogy elvégzi és övé lesz a világ. Szerencsére volt aki megsúgja, hogy ez nem így fog történni. A beszélgetés során arra próbálunk rávilágítani, milyen sokszínű lehet és hogy mennyire nem előre definiált egy mérnökinformatikus diplomát szerző ember élet útja. Ezért a beszélgetésben részt vesz majd fő állású fejlesztő,egy businessben dolgozó, egy start up alapító és egy multinál dolgozó friss diplomás fiatalember is.

 

Tech Embassy

 

We are an enthusiastic group of young professionals based in Budapest. Our vision is to create unique opportunities for young IT professionals to help them in reaching their competitive edge, learning and improving throughout their career paths. We organise events throughout the year to create innovative challenges, build community and to provide a platform for talents to meet like-minded people.

Speakers
Bence Gedai

Bence Gedai

Entrepreneur

Gergely Bihary

Gergely Bihary

CTO

Tamas Moricz

Tamas Moricz

Software Developer

Gergely Márton

Gergely Márton

Head of Problem Solving

Session Image
17:00- 18:30

Podcast a 2019-es év marketingcsatornája?

Avagy a Podcast-őrület!

HUNGARIANpanel Hi5- Hi5

Status

Nearly Fully Booked

Description

Minden évben születik egy új marketingcsatorna vagy growth hack, amivel fel tudjuk rázni a vásárlóinkat, követőinket. És ennek mindig nagyobb aktivitás és magasabb elköteleződés az eredménye.

 

Gondoljunk csak a Facebook csoportokra, az Instagramra, a Youtube előretörésére... A 2019-es év felfedezettje lehet a podcast, amellyel egyre többen kezdenek el foglalkozni Magyarországon is. Egy panelbeszélgetés keretein belül a Biznisz Boyz Podcast alapítóival, műsorvezetőivel beszélgetünk, akik elárulják, hogyan érték el a 0-ról a 40.000-es lejátszást.

 

Hi5

 

Hi5 – A szellemi műhely, ahol innovatív arcok találkoznak. Olyan helyet álmodtunk meg, ahová bárki betérhet, elérhető helyen van, és lehetősége van akár olyan rendezvényeken részt venni, sőt tartani is, ami előrevisz. Szóljon az kockáknak, vagy éppen az alkalmazotti létből kiszabadulni tervezőknek, itt mindent megtalálsz! A limonádénknak pedig nagy híre van a fogyasztóink körében, úgyhogy étlen-szomjan sem maradsz.

 

 

A “vendéglátást” ötvöztük egy közösségi tudással, élménnyel, hogy teret adjunk saját magunknak és legyen egy olyan törzshelyünk, ahol kötetlenül megtudjuk beszélni a szakma újdonságait, aktualitásait.

 

 

Speaker
Adrián Sándorfy

Adrián Sándorfy

Alapító, műsorvezető

Sponsor
Grow with Google

Grow with Google

Session Image
17:00- 18:30

Building and scaling your startup sustainably

Come, listen and experience the key points of starting up and growing in coherence!

Status

Limited Capacity

Description

Finding a problem is simple, making the best solution grow isn't. There are a lot of variables involved which no one told me about. But you have the luck to have in front of you an experienced startup founder, who will explain to you the key aspects, experiences and learnings the process gave to me. I consider there's two parts to take into account that have to be balanced, the tangibles and the intangibles. In a world of so much uncertainty, you may want to believe before being able to see.

 

Luna

 

Luna is a nightlife marketplace that unifies the experiences of the clubbers, events and promoters. Our architecture is devided with 4 different platforms.

The clubber app is a marketplace, where the users can check all the events in Barcelona (Miami, Madrid, Marbella and Ibiza coming soon), check who is going out, get to know people by chating and save money by buying drinks and tickets.

The business app is a platform for nightclubs/festivals where they can scan drinks, tickets and guest list assistants, validate and store the data. The data stored is written in a web dashboard for each nightclub. From there, they can access to detailed metrics and big data of their activity and clients and incentivize them.

Last but not least, there's the ambassadors dashboard where they can access and incentivize their clients.

Speaker
Markus Törstedt

Markus Törstedt

Founder & CEO

Session Image
17:00- 18:30

Tervezd meg az életed design thinking módszerrel!

Kreatív élettervező workshop

Status

Nearly Fully Booked

Description

Hogyan lehet karrierünket úgy megtervezni, hogy a lehetséges életeink közül a legboldogabbat valósítsuk meg? Kényszerpálya helyett, találd meg hivatásod a tervezők módszerével!

Workshopunkon betekinthetsz az életpálya tervezés kreatív módszerébe.

 

HumanHub Budapest

 

Társadalmilag Hasznos Vállalkozások Közössége - Well Coworking

Speakers
Lilla Sebestyén

Lilla Sebestyén

Psychologist, Trainer

Lilla Demeter

Lilla Demeter

Founder

Brought to you by