Skip to content

Agenda

For registration:
1. GET YOUR TICKET
2. USE TALQUE (search in your inbox for: schedule@talque.com :))
3. CHOOSE AND SAVE YOUR FAVOURITE PROGRAMS
4. CLICK ON THE LINKS OF THE EVENTS
5. ENJOY THE TALKS AND FORUMS
6. ASK QUESTIONS and NETWORKING in TALQUE!

REGISTRATION GUIDE

More programmes to be announced soon!

Need help? Contact Bori: bori@budapestsafari.com

The registration is now open, get yourself a seat at your favourite events!

Need help? Watch our video guide for registration!

FILTER

Session Image
09:00- 10:30

Csoportos döntéshozatal

Miért és hogyan lesz hatékony és jó egy csapatos döntés?

WorkshopHUNGARIAN Muse- AIESEC

Status

Nearly Fully Booked

Description

A mai világban elengedhetetlen a sikerhez a csapatszellem és a kooperatív kapcsolat kialakítása.

Biztosan mind találkoztunk már hasonló szituációval az életünk során, amikor az egyéni érdekeink ellentétbe kerültek a csapat érdekeivel, vagy amikor nem feltétlen értettünk egyet mindenki nézőpontjával egy bizonyos témát illetően. A csoportos döntéshozás nem mindig egyszerű, sőt...néha kifejezetten nehéz, legyen szó egymást nem feltétlen mélyen ismerő emberekről, de akár egy évek óta összeszokott, dinamikus csapatról is. Döntéseket hozni nem egyszerű dolog, egyéni szinten sem, a csoportos döntéshozatalt pedig több tényező is megnehezíti, többek között a különböző információk, az eltérő perspektívák, vagy akár a személyiségtípusok diverzitása. Ez azonban csak lehetőséget kínál arra, hogy az ember fejlődhessen, megérthessen másokat, és kialakítson egy olyan gondolkodásmódot és hozzáállást, amely a későbbi élete során is nagy segítséget fog jelenteni. A miniworkshop célja a személyes tapasztalatok átadása mellett az interaktív szerepvállalás különböző felvázolt szituációkban, amikben nehézséget okozhat csapatos döntést kialakítani. A célom az, hogy hasznos tippeket és tanácsokat biztosítsak a hatékony és dinamikus csapatléthez és az effektív csoportos döntéshozáshoz, amellyel a résztvevőket a karrierjükben és a személyes életünkben is segíteni szeretném, legyen szó baráti döntéshozásról, vagy egy vezetőségi ülésen való véleménynyilvánításról és érvelésről. Te is szeretnél jobb csapatjátékos lenni? Te is szeretnél hatékonyabban csapatos döntéseket hozni a karrieredben és a személyes életedben? Gyere el és nézz szembe a kihívásokkal!

 

AIESEC

 

Valuable practical experiences. International network. Entrepreneurship and creativity. Cooperating with Hungarian start-ups and companies to develop youth. Infinite opportunities. This is what AIESEC strives to provide. And more…

AIESEC is the world’s leading international youth-run organization, which is striving to develop youth leadership by providing opportunities, practical skills and challenging experiences to make our stakeholders become responsible world citizens who care about the word issues and are ready to act. For this, we collaborate with like-minded organizations, with a special focus on start-ups to boost the entrepreneurial mindset in Hungarian society.

We realize this through cross-cultural volunteering and internship opportunities organized by talented AIESEC members in more than 127 countries globally. By this we enable our members, exchange participants and the like-minded organizations we cooperate with to develop and gain relevant and invaluable professional work experience, while making an impact on society.

Speaker
Lili Kitzing

Lili Kitzing

Vice President for Marketing and Business Development

Sponsor
T-Systems

T-Systems

Session Image
13:00- 13:30

Door to the startup ecosystems of millions

Finding innovation in the East is probably the best you can do

Status

Fully Booked

Description

It's 2019 and when it comes to innovation and startups, everybody is still talking about Berlin, London, the Silicon Valley and so on without taking a closer look at the Eastern part of the world. Did you know that Ukraine is the world's fourth in number of certified IT specialists? Or that Georgia is ranked 2. on World Bank "Starting a Business" ranking? Have you ever checked the facts how developed the Russian or the Turkish startup ecosystems? 

 

At the event, we go deep into the numbers, trends and facts of a 300 million region including Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Moldova, the Russian Federation, Turkey and Ukraine. In 30 minutes, you get a unique insight into these startup ecosystems delivered by the CEO of EuroAsian Startup Awards, the organization that finds the best startups of 8 countries in 19 categories this year with full access to the local ecosystems.

Speaker
Attila Sándor

Attila Sándor

CEO

Sponsor
MVM Group

MVM Group

Session Image
15:00- 15:30

Development @Tekrama: A fejlesztő csapat első éve

Tapasztalatok, tanácsok, jó és rossz döntések egy korai fázisú proptech startup CTO-jától.

talkHUNGARIAN Muse- Tekrama

Status

Limited Capacity

Description

Vajon milyen funkciókat érdemes belerakni egy MVP-be?

Mennyire kell, hogy hibamentes legyen a szoftver?

Mindegy, hogy hogy néz ki, csak menjen ki?

Használjunk kész komponenseket vagy írjunk mindent meg mi magunk?

Agilis módszertanok?

Relációs vagy dokumentum adatbázis?

IaaS vagy PaaS? React vagy Angular?

Időbecslés?

 

Ezeken és további hasonló kérdéseken nagyon sokat gondolkodtunk a Tekramanál, sokszor rosszul döntöttünk, néha jól. Gyere el, hogy ne kelljen ugyanazokat a hibákat elkövetned!

 

Tekrama

 

A Tekrama egy proptech startup alapjaiban változtatja meg az ingatlan adás-vételi piacot időt, és pénzt spórolva minden szereplőnek. Te Ingatlanod, Te Pénzed, Te Időd ez a szlogenünk.

 

Speaker
Dominik Földi

Dominik Földi

CTO & Co-founder

Sponsor
SAP

SAP

Session Image
16:00- 18:30

UI design, ahogy mi ismertük: vége

Workshop designereknek és product managereknek a komponens alapú designról

WorkshopHUNGARIAN Muse- Toptal

Status

Nearly Fully Booked

Description

=== UPDATE VIDEÓ: ===

https://youtu.be/uUGsWGzvWfc

 

========= FONTOS!! =========

Mindenképp gyere és nézd meg az eseményt Facebook-on:

https://www.facebook.com/events/2852325311452035/

Minden infót itt fogsz megtalálni a workshopról. Többek között:

- Várólistára kerültél, be tudsz-e jutni?

- Kérdésed van? Tedd fel!

- Mit hozz a workshopra?

============================

 

A komponens alapú design lényege, hogy a fejlesztőkhöz hasonló modon építjük fel a designt. Ez lehetővé teszi, hogy rengeteget spóroljunk a fejlesztésen, jobb anyagokat kapjanak a fejlesztők és sokkal konzisztensebb legyen a web app vagy mobil app designja. 

 

A workshop során megbeszéljük a módszer előnyeit és konkrét designokat nézünk meg és építünk fel közösen. Izgalmas lesz 😉

 

Habár komponens alapú design többféle szoftverrel is meg lehet oldani, a workshop során Sketch-el és Zeplin-nel fogunk dolgozni. Ha más szoftverrel dolgozol, akkor a konkrét feladatoknál ki kell találnod, hogy a saját platformod hogyan tudja megoldani. Ha kérdésed van, nyugodtan keress meg a workshop előtt 🙂

 

Toptal

 

Toptal is an exclusive network of the top freelance software developers, designers, finance experts, product managers, and project managers in the world. Top companies rely on Toptal freelancers for their most important projects.

Speaker
Csaba Házi

Csaba Házi

UX Expert & Product Designer, Author of 7STEPUX