Skip to content

SAFARI TIPS AND OFFERS You can check out our partner's tips and offers here!

Jöhet az új generáció! - Szeptemberben ingyenes, vállalkozói szemléletmódot segítő képzés indul egyetemisták számára!

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) Startup Szakértői Testülete is úgy látja, jelentős kihasználatlan lehetőség rejlik az egyetem padjai között tanuló hallgatóság fejében, ezért létrehozták a Hungarian Startup University Programot (HSUP). A program célja, hogy az országos egyetemi hálózat minden résztvevője azonos színvonalú oktatást kaphasson a vállalkozói szemléletmódról. Az egy éven át tartó, ingyenes e learning kurzus gyakorlatorientált és minőségbiztosított. 

A HSUP az egyetemi oktatásban két féléves tantárgyként jelenik meg, ez idő alatt a hallgatók megismerhetik a vállalkozói szemléletmódot és a megoldásközpontú gondolkodást. 

Az első félév az innovációs alapismeretek elsajátításáról és a szemléletformálásról szól, hogy lássák a hallgatók is, a megoldás központú gondolkodásmód nem egy megfoghatatlan szuperképesség, hanem tanulható és fejleszthető képesség, melynek elsajátítása nem is kerül vagyonokba.

A második félévben már a projektötletek támogatása, fejlesztése és mentorálása lesz előtérben, illetve a hallgatók megtanulhatják a piaci kereslet felmérésének, az üzleti terv készítésének, egy sikeres befektetői pitch levezénylésének módszertanát. Mindemelett felkészítést kapnak a vállalkozói szférára jellemző, kiugró sikerek és kudarcok professzionális kezelésére, menedzselésére is.

Mindazok a hallgatók, akik sikeresen teljesítették az első félévet és az ötletük meggyőzte az innovációs testületet, kiemelt összegű ösztöndíjban részesülhetnek. 

A kurzus lezárásaként a hallgatók bemutathatják az elkészült projektterveket, prototípusokat inkubátoroknak, angyalbefektetőknek és tőke-alapkezelőknek is.

Közös érdekünk, hogy az egyetemekről egy olyan generáció kerülhessen ki, amely nem ijed meg a kihívásoktól, hanem felkészülve várja azokat és rendelkezik minden olyan kompetenciával, aminek köszönhetően, nem csak hogy győztesen jön ki egy-egy csatából, de ő maga és a világ is jobb és több lesz, mint amilyen előtte volt. 

(X)